vrijdag 7 februari 2014

Definitief ontwerp, houtskelet, buitenschrijnwerk, stenen en crepi.


Definitief ontwerp; na nog enkele kleine aanpassingen zie je het resultaat hieronder



Houtskelet, http://www.ds-houtskeletbouw.be/

DS-Houtskeletbouw is al enkele jaren actief in de houtskeletbouw en heeft zich steeds sterk toegelegd op het marksegment van de doe-het-zelvers waarvoor ze reeds verschillende formules aanboden.

Spijtig genoeg wordt het bouwen iedere dag duurder en duurder. Daarom gaan kandidaat-bouwers op zoek naar alternatieven om te besparen. Ik ben van mening dat enkel kan bespaard worden, zónder aan kwaliteit in te boeten, door zelf de handen uit te mouwen te steken.

We zijn er ons van bewust dat bepaalde zaken best door een ervaren aannemer uitgevoerd worden (bijvoorbeeld de plaatsing van het ruwbouwskelet). Maar bij een houtskeletbouw kan heel wat bespaard worden door de eenvoudige, doch arbeidsintensieve werken zelf uit te voeren (bijvoorbeeld plaatsing van isolatie, beplating,…). De ideale doe-het-zelf-formule is bijgevolg een combinatie van beide.

Binnen de houtskeletbouw bestaan heel wat verschillende soorten opbouw. Om de perfecte formule te vinden, zijn we op zoek gegaan naar de opbouw met de beste prijs-kwaliteitverhouding én die zich het beste leent om zoveel mogelijk werken zelf uit te voeren, steeds rekening houdend met onze vooropgestelde K waarde van 25.



In 3D ziet onze toekomstige woning er zo uit:










Buitenschrijnwerkerij,

Onze keuze viel op Reynaers aluminium, mede doordat onze skeltbouwer de luchtdichte montage en plaatsing in multiplex kaders zal verzorgen.
Kleur RAL 7021 coatex.

Gevesteen : Terca Agora antraciet zwart, dunbed gemorteld op 8mm en teruggevoegd tot -1 cm, geeft een mooi effect dat op een groot vlak te bekijken is in de Wienerberger toonzaal in Londerzeel.

Crepi is voorzien op het verdiep, als samenstelling met 8cm isolatie geplakt tegen de buiten OSB van het skelet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten